Postnummerfil som endast innehåller postnummer lämpliga för paket- och godsleveranser. 

Innehåller endast de postnummer som går till "vanliga" adresser. Boxar, storkundspostnummer, tävlingspost m.m. är alltså inte med i denna fil.

Filen används vanligen för kontroll av att postnumret är "giltigt" för paket/godsbefordran eller till boende då filen bara innehåller de postnummer som går till "vanliga" adresser.

De postnummer som går till administrativa adresser som t.ex. boxar och storkunder finns inte med i filen. Sista fältet i filen anger vilka adresstyper (ortskoder) som finns inom postnumret.

OBS! Denna fil anger de postnummer som de flesta paket/godsdistributörer normalt godkänner som giltiga "leveranspostnummer". Det är dock alltid den logistikleverantör som ni anlitar som i slutändan bestämmer vad som är en giltig leveransadress.

Att bara titta på postnumret ger en möjlighet att enkelt fånga upp de grövsta felen. Tänk på:

 • Filen innehåller inte samtliga Sveriges postnummer, endast ca 10 000 st av totalt ca 17 000 st.
 • Att i vissa fall sträcker sig samma postnummer över en läns eller kommungräns. Det medför att ett sådant postnumret förekommer på fler rader än en.
 • Oftast är det mest lönsamt att direkt teckna abonnemang på denna fil på månads- eller veckonivå då det ofta räcker med efter fåtal fall av feladresseringar till ett "boxpostnummer" för att tjäna in merkostnaden.


Mer information


 Betalning sker mot faktura - 30 dagar

 Omedelbar leverans - I orderbekräftelsen medföljer en nedladdningslänk till filen ni beställt vilket gör att ni snabbt kan komma igång i arbetet med filen.

Information


Priser

 • Veckovis leverans
  52 leveranser / år
  25 500 SEK
 • Månadsvis leverans
  12 leveranser / år
  12 200 SEK
 • Kvartalsvis leverans
  4 leveranser / år
  8 200 SEK
 • Årlig leverans
  1 leverans / år
  3 900 SEK
 • Enstaka leverans
  3 900 SEK

 Värt att veta


 Kontakta mig

Har du frågor och vill att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret och skicka så hör vi av oss så fort vi kan.
 (Frivilligt)