Vad är Adresstvätt?

Adresstvätt är en tjänst som hjälper er att hålla adresserna i era kundregister korrekta och aktuella. Med rätt adresser får ni ut mer av era investeringar och får färre returer.

Ni skickar in en fil med dina adresser och vi skickar tillbaka en uppdaterad version av samma fil där felaktiga adresser har korrigerats.

Vad kostar ett fel?

Det första ni kanske tänker på är kostnaderna för porto, brevpapper etc. Det kan vara svårare att spontant uppskatta kostnader för sen leverans, badwill hos mottagare, hanteringen för att rätta och skicka om ett brev eller kolli. Andra konsekvenser kan vara att transporter inte blir effektiva och negativ miljöpåverkan.

Flera av våra kunder har räknat ut att ett fel kostar från 70 kr per försändelse, oftast mer. Vad kostar det er? Ni kan själv göra en kalkyl i Postens adressvårdskalkyl.

Varför använda vår adresstvätt?

Vi rättar en adress utifrån vad som är rätt adress i Postens postnummerdatabas, facit för rätt adress.

Så här fungerar vår Adresstvätt

Vår Adresstvätt kontrollerar och rättar upp svenska adresser. Detta görs genom att ni laddar upp en fil med ert adressregister som vi sedan kontrollerar och rättar upp.

För att en Adresstvätt ska kunna genomföras så behöver följande kriterier uppfyllas:

  • Filen måste antingen vara i Excel-format eller någon form av kolumnindelad textfil (CSV).
  • Filen måste innehålla kolumnerna gatuadress, postnummer samt postort.
  • Gatuadressen kan innehålla både nummer och bokstav, t.ex. "Storgatan 12 A". Gatunummer och bokstav kan även ligga i separata kolumner.

Det är helt okej att kolumner som inte är adressrelaterade på något sätt förekommer i filen. Dessa kolumner kommer helt enkelt bara att lyftas över vid en adresstvätt.


 Kontakta mig

Har du frågor och vill att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret och skicka så hör vi av oss så fort vi kan.
 (Frivilligt)